Hírek

2022.01.12 9:43

Fizessen BTC, ETH vagy LTC pénznemben! -Mert nyitottak vagyunk az innovációkra!

2021.09.11 10:39

Válogasson raktárkészlet én lévő termékeinkből !
Gyors és olcsó megoldások!

2020.12.01

Amennyiben nem áll jelenleg rendelkezésére a felújításhoz szükséges keretösszeg, vagy csak nem szeretné kimeríteni a családi kasszát, vegye igénybe áruhitel szolgáltatásunkat.

Cserélje le nyílászáróit, padlóburkolatát néhány egyszerű lépésben :

 • Vegye magához iratait és az előző havi bankszámla kivonatát*
 • Fáradjon be üzletünkbe és kollégáink segítségével válassza ki az otthonához illő termékeket
 • A pénztárnál munkatársaink akár 30 perc** alatt lebonyolítják a hitelbírálatot
 • Otthona kényelmében várja a kiszállítót, vagy a beszerelő csapatunkat

* esetenként munkáltatói igazolásra is szükség lehet

**A hitelbírálati követelmények betartása érdekében bizonyos esetekben ettől eltérhet.  

Áruhitel tájékoztató :

Miért érdemes igénybe vennie az Áruhitelt?

 • legyen szó tévéről, számítógépről, hűtőről, kanapéról, pozitív hitelbírálat esetén a kiválasztott árut azonnal hazaviheti, ezt követően kell törlesztenie az előre meghatározott havi törlesztőrészletekkel. Az áruhitel forint alapú, fix kamatozású hitel, így a törlesztőrészlete garantáltan nem változik a futamidő alatt.
 • igénylését 30 percen belül elbíráljuk1
 • rugalmas futamidőt ajánlunk, mely 10-48 hónapig terjedhet
 • a hitel összege minimum 39 900 forint maximum 500 000 forint
 • Minden esetben kezes és adóstárs nélkül vehető igénybe
 • az igénylés jóváhagyását követően Ön AZONNAL HAZAVIHETI a kiválasztott ÁRUT
 • széles körben felhasználható

Vásárlás és hitelügyintézés menete


Melyek az Áruhitel igénylés általános feltételei?

 • bejelentett állandó magyarországi lakcím
 • legalább 18 éves életkor
 • ha Ön alkalmazott: minimum 3 hónapos folyamatos munkaviszony úgy, hogy az esetlegesen előírt próbaidő már letelt a jelenlegi munkahelyen, mely legalább 12 hónapja működik
 • ha Ön vállalkozó: minimum 12 hónap folyamatos magyarországi tevékenységének igazolása, azonos iparágon belül
 • saját névre vagy címre szóló vezetékes telefonos, előfizetéses-, céges-, flottás-, akár szóbeli szerződéssel kötött feltöltő-kártyás mobiltelefonos elérhetőség
 • Külföldi munkaviszony esetén havi nettó 600 euró összegű rendszeres jövedelem
 • minimum 30 000 forint havi nettó rendszeres jövedelem, mely után az előírt közterhek megfizetésre kerültek.
 • Ön ne szerepeljen a negatív - azaz a rosszul fizető adósokra vonatkozó - KHR listán, illetve a Banknál meglévő hitelein ne legyen fizetési elmaradás

1A hitelbírálati követelmények betartása érdekében bizonyos esetekben ettől eltérhet.


Other könnyített kölcsön 36-48

Az Other könnyített kölcsön 36-48 áruhitel konstrukció esetén a hitelösszeg 69 900 Ft és 2 000 000 Ft közötti, a futamidő 36-48 hónap, , a kamat 5,30%, éves kezelési díj nincs. A THM maximum 5,75% 500 000 Ft hitelösszegnél 48 hónapra, a hitel teljes díja: 55 971 Ft.
A Szerződések esetében a kamatozás típusa: rögzített, a Szerződés teljes futamidejére (fix kamatozás). A Bank nem jogosult az ügyleti kamatot egyoldalúan módosítani. Az önerő a vételár függvényében: 500.000 Ft-ig min 0% (OKKB36), 500.001 Ft-tól 2.000.000 Ft-ig min 20% (OKKBS36).
A hitelbírálat jogát a Budapest Bank Zrt. minden esetben fenntartja és a hiteligénylés bírálatakor önerőt kérhet be. Ez a hirdetés nem minősül a Ptk. 6:64.§-a szerinti ajánlattételnek. A részletes feltételekről, költségekről és a pontos THM-ről érdeklődjön a helyszínen, vagy a Budapest TeleBank vonal 1440-es telefonszámán! A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

Reprezentatív példa:

 • Hitelösszeg: 500 000 Ft
 • Önerő: 0 Ft
 • Éves kamat: 5,304%
 • Éves kezelési díj: 0,0%
 • Futamidő: 48 hó
 • Havi törlesztőrészlet: 11 583 Ft
 • THM: 5,75%
 • Hitel teljes díja: 55 971 Ft
 • Fogyasztó által fizetendő teljes összege: 555 971 Ft
 • A kamatozás típusa: rögzített, a Szerződés teljes futamidejére (fix kamatozás). A Bank nem jogosult az ügyleti kamatot egyoldalúan módosítani.

Other könnyített kölcsön 10-24

Az Other könnyített kölcsön 10-24 áruhitel konstrukció esetén a hitelösszeg 24 900 és 2 000 000 Ft közötti, a futamidő 10-24 hónap, a kamat 5,30%, éves kezelési díj nincs. A THM maximum 5,75% 500 000 Ft hitelösszegnél 24 hónapra, a hitel teljes díja 28 070 Ft.
A Szerződések esetében a kamatozás típusa: rögzített, a Szerződés teljes futamidejére (fix kamatozás). A Bank nem jogosult az ügyleti kamatot egyoldalúan módosítani. Az önerő a vételár függvényében: 500.000 Ft-ig min 0% (OKKB10), 500.001 Ft-tól 2.000.000 Ft-ig min 20% (OKKBS10).
A hitelbírálat jogát a Budapest Bank Zrt. minden esetben fenntartja és a hiteligénylés bírálatakor önerőt kérhet be. Ez a hirdetés nem minősül a Ptk. 6:64.§-a szerinti ajánlattételnek. A részletes feltételekről, költségekről és a pontos THM-ről érdeklődjön a helyszínen, vagy a Budapest TeleBank vonal 1440-es telefonszámán! A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

Reprezentatív példa:

 • Hitelösszeg: 500 000 Ft
 • Önerő: 0 Ft
 • Éves kamat: 5,30%
 • Éves kezelési díj: 0,0%
 • Futamidő: 24 hó
 • Havi törlesztőrészlet: 22 003 Ft
 • THM: 5,75%
 • Hitel teljes díja: 28 070 Ft
 • Fogyasztó által fizetendő teljes összege: 528 070 Ft
 • A kamatozás típusa: rögzített, a Szerződés teljes futamidejére (fix kamatozás). A Bank nem jogosult az ügyleti kamatot egyoldalúan módosítani.

 

TOP termékek

Szavazás

Házhozszállítás

Házhozszállítás

Fogyasztó Barát

Blog

Trendformálás és kereskedelem a hazai lakberendezési piacon

2022.12.12 09:49

TRENDFORMÁLÁS ÉS KERESKEDELEM A HAZAI LAKBERENDEZÉSI PIACON

TRENDFORMÁLÁS ÉS KERESKEDELEM A HAZAI LAKBERENDEZÉSI PIACON

Cégünk az Arcade Home a JAF Holz hivatalos partnere, minőségi termékeiket és folyamatos innovációit képviseljük a lakossági szegmensben.

Egy olyan összetett termékpalettával rendelkező kereskedőnek, mint a JAF Holz, szükségszerű feladata, hogy a nemzetközi trendek figyelemmel kísérése mellett a hazai piac reakcióit is lássa. Értse és kész válaszokkal segítse a belsőépítészeket és lakberendezőket és a lakossági forgalmazókat mint az Arcade Home. Ehhez azonban folyamatos kommunikáció és párbeszéd szükséges, hogy a tájékoztató anyagok, a workshopok témája vagy akár a bemutatótermek tematikája alakítható, az igényekhez igazítható legyen.

Ennek a munkának az egyik epizódja ez a cikk, melyben több lakberendezőt is kérdeztünk az aktuális trendekről, a JAF Holz csapatával való közös munkáról, valamint egy bemutatóteremmel szemben állított elvárásokról.

Első körben három lakberendező hölgy véleményét, piaci tapasztalatait tárjuk az olvasók elé: Katona Etelkát Budapestről, Vátyi Erikát Pécsről, valamint Zselló Katicát Győrből kértük fel egy rövid interjúra.

TALÁN AZ EGYIK LEGNEHEZEBB KÉRDÉS, AMIT EGY LAKBERENDEZŐNEK FEL LEHET TENNI, HOGY MILYEN TRENDEKET LÁT ÉRVÉNYESÜLNI A HAZAI PIACON.

NEHÉZ, MERT VÉGTELEN IMPULZUS ÉRI A SZAKEMBEREKET ÉS A MEGRENDELŐKET EGYARÁNT, UGYANAKKOR TOVÁBB BONYOLÍTJA A HELYZETET, HOGY NEM FELTÉTLENÜL JELENIK MEG A HAZAI PIACON AZ, AMI EURÓPÁBAN VAGY A TENGERENTÚLON MÁR TRENDKÉNT VAN JELEN.

VÁTYI ERIKA

Kicsit máshogy közelíteném meg ezt a kérdést, mert valóban számtalan trend jelenik meg. Ezek némi sorvezetőként, ízlésformálóként jó, hogy jelen vannak, azonban véleményem szerint egy jó stílusra kell inkább törekedni, mint „aktuálisan trendi” lakásra. Szerintem, amit érdemes kiemelni azok inkább tendenciák, jelenségek, és az ezekhez kapcsolódó fejlesztési irányok.

Mondok egy példát: mindig is voltak olyan prémium alapanyagok, amiknek a beépítése emelte az adott tér presztízsét. Ilyen pl. a sárgaréz, vörösréz, a különböző természetes kövek, márvány, gránit, de ide sorolnék bizonyos fafajokat is, mint például a dió. A mai kor embere is vágyik ezekre, ugyanakkor számos olyan új szempont is megjelent az életünkben, amit szükségszerű mérlegelni: környezettudatosság, higiénia, tisztíthatóság stb.

Ami számomra izgalmas, és ezt tekintem egyfajta trendnek vagy inkább irányvonalnak, az az, hogy a gyártók valós alternatívát találjanak, ami nem egy olcsó utánzat, hanem hiányérzet nélküli megoldás. Ez rendkívül nehéz, ugyanakkor izgalmas is egyben. A carrarai márvány soha nem fog kimenni a divatból, de ha leöntöm vörösborral, akkor az a folt örökre ott marad. Azonban ma már a fejlesztési technológiáknak hála, megtévesztésig hasonló felületeket képesek a gyártók létrehozni más, például strapabíróbb alapanyagokból. Van olyan tér, amibe ha akrilt vagy kompaktlemezt választok, lehet, hogy jobb döntést hozok ezeknek az anyagoknak a beépítésével.

A térformálás átalakulásának egyik eklatáns példája valóban a konyha-nappali közötti határok elmosódása. Ugyanakkor számomra van még egy érdekes jelenség, az pedig a főzési szokások átalakulása és a konyha, mint presztízs tér megjelenése. Ma már csak elvétve rotyog a fazékba pacal vagy kocsonya. A konyhakultúra átalakulásával sokkal több félkész alapanyag kerül be a lakásba. Gyorsabb és tisztább lett a főzés, tehát finomabb szofisztikáltabb anyaghasználatot tudunk megvalósítani. Nem gond a melegburkolat, vagy az érzékenyebb frontok beépítése.

A másik pedig az, hogy szívesen visszük a vendégeket a konyhába, menő ott partizni és közösen főzni. Gyakorlatilag már inkább a nappali része, és stílusban, színvonalban is összhangba hozzuk a lakás/ház többi részével. De facto nemhogy eldugni akarom a konyhámat, hanem sokkal inkább megmutatni.

KATONA ETELKA

Valóban összetett kérdés és szerintem erre röviden nem is lehet kimerítő választ adni, hiszen mindannyiunknak van egy stílusa, ami a személyiségéből fakad, amellett természetesen rálátásunk van a teljes piacra és beépítjük az aktuális trendeket a napi munkánk során, de egyértelmű irányokat nem lehet kijelölni. Olyan gyorsan követik egymás az újabbnál újabb trendek, hogy ami ma divat, az holnap már nem biztos, hogy az. Elmaradt a milánói szalon és sok más egyéb rendezvény, ez talán kicsit most lassít a tempón.

Már évek óta tapasztalható a piacon az a törekvés, hogy markánsan legyenek jelen azok az organikus formák és anyagok, amik egy kicsit “zöldebbé teszik” otthonunkat. Ezt értem direkt módon, tehát a sok zöld és természetes földszín beemelésével, valamint organikus formavilág, tapéták és zöld élőfalak betervezésével. Illetve indirekt módon, például, ha az Arcade Home dekor kínálatát nézem, akkor olyan magas minőségű fa- és kő utánzatú textúrákat kínálnak, amivel szintén ezt az érzést erősíthetjük.

Professzionális fal- és padlóburkolatok terén szintén azt tudom mondani, hogy a természetes anyagok preferálása erősödik, köszönve többek között annak is, hogy a felületkezelés és a gyártástechnológia mára olyan magas szintűvé vált, hogy az ebből adódó reklamációk szinte elhanyagolhatók lettek.

Az organikus irányok mellett ugyanakkor továbbra is erős és magabiztos vonal a minimalista megközelítés. Talán kevésbé puritán, mint pár évvel ezelőtt, de a letisztult vonalvezetésre, a kemény anyagokra továbbra is nagy az igény. A beton és kő felületeknek valós alternatívát jelentő anyagok tehát még mindig exponált helyen vannak. Lakberendezőként folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk a gyártók fejlesztéseit, akik nem állnak le a fejlesztésekkel, új anyagokat, felületeket hoznak ki a piacra, amik természetesen a trendeket is befolyásolják.

ZSELLÓ KATICA

Trendek, stílusok, bár ez utóbbi kialakulására a mai rohanó világban nem igazán van idő, szóval ebben a kérdéskörben tényleg csak impulzusokról, érzésekről tudunk beszélni. Számomra, ami igazán izgalmas és kihívásokkal teli, az az eklektika. Az a jelenség, hogy uralkodó stílusok hiányában, ami egyfajta sorvezetőként szolgált az elmúlt évtizedekben, ma gyakorlatilag egyszerre van jelen a piacon minden irányzat. Ennek okán sokkal nagyobb tudást és felkészültséget igényel a tértervezőktől, lakberendezőktől egy tér stílusos felépítése.

Az anyagok, felületek, textíliák, bútorok közötti kapcsolatot a minőség jelenti. Tapasztalom és érzem a környezettudatosabb anyagválasztásra való igényt. Ezzel együtt a zöldebb otthonok kialakítására való törekvés erősödését.

Ami szerintem érdekes információ lehet egy kereskedő cég számár az az, hogy a terek kinyílásával és itt nemcsak a nappali konyha szimbiózisára gondolok, hanem például arra, hogy nincsenek zárt, csőszerű előszobák, főzőkonyhák stb. Szóval ez a jelenség azzal jár, hogy másfajta reflexióra van igény tervezőtől és a megrendelőktől egyaránt.

Direkt kapcsolat alakul ki a terek és a felületek között. Innentől van létjogosultsága a dekorazonos ajtóknak, falfelületeknek. Nem egyformaságra, hanem egyensúlyra kell törekedni.

MA MÁR NEMCSAK A KONYHÁBA, HANEM GARDRÓBOKBA, ELŐSZOBÁKBA ÉS A FÜRDŐBE IS SZÁMOS FUNKCIONÁLIS VASALAT, VILÁGÍTÁS SZOLGÁLJA A VEVŐK KÉNYELMÉT. MILYEN MÉLYSÉGBEN FOGLALKOZTOK A MŰSZAKI TARTALOMMAL TERVEZÉS SORÁN?


VÁTYI ERIKA

Minden esetben ajánlok vasalat-rendszert. Az irányokat a tudás és beépítési lehetőség határozza meg. Nyilván sok múlik a kivitelezőn és a rendelkezésre álló büdzsén, hiszen sok esetben drága megoldásokat ajánlunk. Ami sokat segítene, ha ezeket a vasalatokat bútorokba beépítve tudnánk prezentálni az ügyfeleknek, összehasonlítási lehetőséget adva például egy adott funkció különböző megoldásraira.

Aminek én személy szerint, mint enteriőr tervező nagyon örülnék, hogyha sokkal több minta állna a rendelkezésünkre. Értem ezalatt, a fal és padlóburkolatokat, szín és textúra mintákat. Akárcsak kisebb anyagminták elhozatala lehetőséget ad arra, hogy a tervező a terek megtervezésekor összhangba hozza a különböző anyagokat. Illetve, ha a 3D-s tervezés során használható egyszerűen importálható képanyaggal, textúrákkal segítenének minket a kereskedők


ZSELLÓ KATICA

A funkcionalitás prezentálása és az anyagok, textúrák megismertetése két különböző feladat, bár én személy szerint nagyon örülnék egy olyan bemutató konyha vagy mondjuk konyhasziget megvalósításának, ami mondjuk negyedévente megújulna és a fent említett két feladatot egyszerre látná el. Nagyon nehéz anyagtársításokat 3×4 cm anyagmintákon keresztül átadni. Szerintem sokan közülünk elvállalnák egy-egy ilyen konyhasziget tervezését, amiben aztán a funkcionális vasalatok is főszerephez jutnának.


KATONA ETELKA

Egyazon területen tevékenykedünk, tehát nem szeretném ismételni az előttem szólókat, egyetértek a felvetésekkel. Talán annyival egészíteném ki, hogy a vasalatok mellett a bútorvilágítás és funkcionális világítás, valamint a kiegészítők (például LED profilok) bemutatására fektetnék még nagyobb hangsúlyt a kereskedő partner részéről. Ez tipikusan olyan terület, amit nagyon nehéz értékesíteni katalógusból.