Blog

Újítsd fel a fürdőszobát 50 ezer forintból!

2021.01.28 10:27
Újítsd fel a fürdőszobát 50 ezer forintból!
Teljesen másképp fog kinézni
Nem kell azonnal csempecserén gondolkodni, mutatjuk, hogy újítható fel a fürdőszoba olcsón.
furdoszoba

Nyomasztó tud lenni, amikor az ember elkezdi számolgatni, mennyibe fog kerülni egy fürdőszoba felújítása, legyen szó kisebb vagy nagyobb munkálatokról. Pedig ahhoz, hogy egészen új külsőt adj a lakás legkisebb helyiségének, nincs szükség vagyonokra.

Néhány egyszerű dizájnfogással könnyen elérhető, hogy a fürdőszoba egészen új formát öltsön. Ha követed ezeket az egyszerű, olcsó tippeket, a végeredmény egy tiszta, funkcionális és fényes fürdő lesz, ráadásul a pénztárcád sem fogja annyira bánni.

Csere helyett javítás

Ha valami még működik, inkább javítsd meg, ne cseréld azonnal. Ez a fürdőszobában található felületekre is igaz. Például nem biztos, hogy egy apró lyuk miatt azonnal újra kell glettelni, ahogyan néha egy leesett csempe miatt sem kell leverni az összes többit. Időnként egy új fototapéta vagy lambéria felhelyezése megoldhatja a problémát. Előbbi már csak azért is praktikus, mert jobban viseli a vizet és a párát. A fototapéta ára egy 400x280 cm-es falra 40 000 forint körül mozog, így egy kisebb fürdőszoba falát könnyedén ki lehet díszíteni 50 ezer forintból, és a kép választásának függvényében még a teret is növeli optikailag.

Újrafestés

Egy élénk szín, egy felhelyezett díszcsík teljesen új karaktert tud adni a fürdőszobádnak. Légy kreatív a színválasztásnál, de figyelj oda, hogy ne válassz teljesen elütő színt. A monokróm színvilágú fürdők általában nagyobbnak látszanak. Ha élénk festéket választasz, a színe tükröződjön a drapériában - a zuhanyfüggönyben és a törölközőkben. 

Sokat spórolhatsz rajta, ha a falfestéshez nem hívsz festőt, hanem megpróbáljátok megoldani otthon. Így csak a festék árát kell költségnek elszámolni, ami, attól függően, milyen színt és márkát választasz, 1000-3000 ezer forint körüli literáron lesz. Egy liter festék pedig 8-16 négyzetméter kifestésére alkalmas, ezt általában feltüntetik a dobozon is. A Festékbázis oldalán erről bővebb tájékoztatást is kaphatsz itt.

Tükör, sminkasztal és világítás

Egy méretes tükör meghatározza a fürdőszoba légkörét, ráadásul segít, hogy az sokkal nagyobbnak látszódjon, mint amilyen valójában. Egy jól bevilágított tükörtől luxusöltöző jellege lesz a kis helyiségnek is. 

tukor

A tükör mellett ilyenkor el lehet helyezni oldalfényeket. A fények és az üvegfelszínek különben is rengeteget segítenek, hogy nagyobbnak láttasd a fürdőszobádat, és, ha nem keretes változatot választasz, hanem vágatod, még többet spórolhatsz, így ugyanis a tükör négyzetmétere 8-10 ezer forintra jön ki. Ha kicsit több helyed van, gondolkodj el azon, hogy kialakítasz magadnak egy kis sminkes sarkot. A fésülködő asztal eleganciát kölcsönöz a helyiségnek. 

vatera.hu