Blog

Maradék parketta felhasználása, avagy - Hogyan újítsd fel az otthonod 100 000 Ft-ból!

2020.12.30 20:00

Maradék parketta felhasználása, avagy - Hogyan újítsd fel az otthonod 100 000 Ft-ból!

 

Nézzünk egy átlagosnak mondható 2 szoba+hallos lakással egy konkrét példát!

Na de hogyan is kezdjünk hozzá?

A keretösszeg adott, százezer forint olyan reális összeg amit egy átlagos háztartás is félre tud rakni viszont ha lakásfelújítás szempontjából vizsgáljuk máris kis összegnek tűnik.

Hogy mi mindenre is lehet elég?

Példánkhoz itt egy alaprajz egy átlagos, a fent említett paramétereknek megfelelő névlegesen 50m2 alapterületű panellakásról

(alaprajz: https://koppanykata.hu/)

Először is legyünk tisztában a terek területével!

A fenti rajz alapján könnyen ki is számolhatjuk hogy 

 • wc helység -1,2 m2
 • Fürdőszoba - 2,4 m2
 • Hálószoba - 12,25 m2
 • Nappali/Nagyszoba - 18,32 m2
 • Konyha - 6,65 m2
 • Hall - 6,2 m2
 • Folyosó - 2,5 m2

Az egyik leg látványosabb amit ebből az összegből megtehetünk az a padlóburkolatok cseréje, de százezer forint nem fedi az 50 m2 minden zugát, így ki kell választanunk azt a helységet/helységeket amellyel/amelyekkel kiemelten foglalkozunk.

Én a Hallt és a hálószobát szemeltem ki. A hálószoba az a tér ahol kevésbé fogadunk vendéget és saját komfortzónánkat alakítjuk ki, ezért számomra lényeges hogy ha felújítok akkor azzal érintsem a kis magánszférámat. 

Eldöntöttük hát hogy mit szeretnénk vásárolni, most az következik hogy milyet illetve mennyit vegyünk. -És persze nem feletkezhetünk meg a szükséges kiegészítőkről sem! Olyan burkolatra van szükségünk, amelyet akár szakember segítsége nélkül is beépíthetünk, ezért a laminált padló mellett döntöttem.

Tehát szükségem van

 • 18.45 m2 lamináltpadlóra, a hulladék miatt 19 m2 - szerencsére van számomra megfelelő aminek csomagára és a csomagban foglalt mennyisége is optimális ez most a CLASSEN HOLIDAY ADRIANO TÖLGY , ennek m2 ára a cikk írásakor 3390 Ft, a csomag tartalma pedig 1,99 m2. Ebből szándékosan 11 csomaggal számolok. Marad tehát 2,89 m2- ha szerencsés vagyok, akkor 3m2. A parketta ára így összesen 70851 Ft.
 • 20m2 polifoam a cikk írásakor ez 2580 Ft.
 • 20 m2 fólia - a cikk írásakor 1380 Ft
 • 19,18 fm szegély (a legördülő menüből választhatunk színt- ehhez az "antik tölgyet" választom), tehát 20 fm - ez a cikk írásakor 1290 Ft /m - tehát erre 25 900 Ft -ot költök
 • 6 db belső sarokelem , mely a cikk írásakor 219 Ft/ db tehát 1314 Ft
 • szerelési ragasztó a szegélyekhez - ez az íráskor 1499 Ft -310 ml

És el is értem volna a határt, mivel ez összesen 103 524 Ft. De most jön egy kis online trükk, ugyanis hogy ezt elkerüljem regisztrációt követően külön rendelésben adom le mindezt először a parkettára, majd az az után járó pontjaimat (7081 Ft nak megfelelő) a következő vásárlásom 10%-áig fel is használom, tehát kapok a szegélyre és a polifoamra 3267 Ft hűségpont kedvezményt, és máris 100 257 Ft-ot költöttem! Egye eb, 257 Ft túlköltekezés talán belefér.

És haladjunk is tovább, jöhet a hogyan csináljuk rész, ehhez ide kattintva van is egy szuper kis videó, annyi különbséggel hogy mi XPS helyett polyfoamot használunk.

Szóval már kitaláltuk, kiszámoltuk, kiválasztottuk, megvettük, hazavittük és több-kevesebb sikerrel be is építettük! -De hogy igazán kerek legyen, maradt közel 3 m2 laminált padlónk és 82 cm szegélyünk. És jöhetnek is a trükkök!

A szegélyből könnyedén készíthetünk képkereteket ha gárbe vágjuk, majd a maradék ragasztóval összeragasszuk, ugyanez a parkettából is működik!

Kis türelemmel és kézügyességgel részleges falburkolatokat, vagy akár apróbb berendezési tárgyakat alkothatunk belőle így az egész lakásban visszaköszönhet a padló színvilága.

Mivel a bútorok cseréjére nem futná, akár fel is újíthatjuk belőle öket! Még mindíg van ragasztó, tehát az asztal lapját, és a székek ülőlapját is beburkolhatjuk a maradék laminált padlóval! A sötét-világos kontraszt letisztult, egységes hangulatot kölcsönöz otthonunknak!

Előfordul az is, hogy nincs lehetőség félrerakni, mi erre is kínálunk megoldást - nálunk részletfizetésre is vásárolhat! Részletekért kattintson IDE!

Ha Önnek is tetszett a cikk,  olvassa blogunkat hetente akár többször is megújuló tartalmakkal, illetve iratkozzon fel hírlevelünkre aktuális akcióinkért!

vatera.hu