Szolgáltatásaink

Nyílászáró beépítése (5500Ft/ m2) :
A nyílászárók beépítése általában tokon keresztüli rögzítéssel történik vagy speciális esetekben rögzítő fülekkel történhet. A minőségi műanyag ablakok, erkélyajtók beépítésének feltétele a függőleges és vízszintes síkok precíz beállítása. Az ablakok, ajtók falnyílásba történő beállítását követően a falazat minőségétől függően az ablakokat, ajtókat tokon keresztül vagy rögzítő fülekkel csavarozzák a falnyílásba. A nyílászárók csavarral történő megrögzítését követően a tok és a falazat közötti hézag tömítése következik. Az úgynevezett szerelési hézagot Sudal habbal vagy különböző erre a célra kifejlesztett dagadó szivacsokkal töltik ki. A hézag kitöltést követően az ablaktokra a szakemberek felszerelik az ablak szárnyat. A beépítés az ablakok beállításával végződik.

MÉRLEGELJEN! Az új nyílászárók szerelését bízza szakemberekre! Cégünk felkészült, vizsgázott szakembergárdával rendelkezik. A szerelési költség általában a szerkezetek árának töredékébe kerül. Cégünk 4 év szavatosságot és 1 év garanciát vállal az általunk forgalmazott  abés beépítettlakokra mely garancia kiterjed az utólagos finombeállításra is. (A finombeállítást egy nyár-tél ciklusban a beépítést követően várhatóan ismételten meg kell ejteni, a műanyag szerkezetek súlya és hőtágulása miatt.)


Ajtók és ablakok beépítésének menete részletesen:

Díjmentes felérésünkhöz először felvesszük adatait, melyet CRM rendszeren keresztül továbbítani beépítő kolegáinknak, akik ez alapján felveszik a kapcsolatot Önnel időpontegyeztetés céljából.
Az új építésű családi ház nyílászáróinak beépítése a falnyílások felmérésével kezdődik. A felmérés során a felmérő kollégák a helyszínen egyeztetik a megrendelővel az ablakok, erkélyajtók, bejárati ajtók nyitásmódját, kialakítását. A megrendelővel közösen egyeztetik a nyílászárók falnyíláson belüli elhelyezkedését, az esetleges kiegészítők, redőnyök, párkányok, szúnyoghálók kialakítását. A felméréskor szükség van a szerkezetek mellett elhelyezett úgynevezett métervonalra. A métervonal nem más, mint egy az épületen körbefutó vízszintes vonal, melyet az épület kivitelezője tűz ki, és ez a vonal hivatott meghatározni a burkolat magasságát. A vonal a burkolat tetejétől mért 1 méter magasságban helyezkedik el. Erre azért van szükség, mert az ajtók, ablakok elhelyezésekor általában a padlószint még nincs kész és a szakembereknek ez a viszonyítási pont. A felmérést követően amennyiben ajánlatunk elnyerte tetszését, úgy a szerződéskötés következik majd az előleg számla teljesítése után a  gyártásra kerülnek az ajtók és ablakok. A gyártási idő eltérő, fehér nyílászáró esetén 2-4 hét, színes esetén pedig 4-6 hét. Ezután a beépítő kollégák a Megrendelővel előre egyeztetett időpontban leszállítják a helyszínre a nyílászárókat. Az ajtókról és ablakokról leakasztják a szárnyakat, és a megfelelő falnyílás mellé készítik. Az ablak- és ajtótokokra a szakemberek elhelyezik a rögzítéshez szükséges furatokat, illetve ha a beépítési szituáció úgy kívánja a rögzítő füleket. Az így előkészített tokokat a métervonalhoz igazítva megfelelő mélységben elhelyezik a falnyílásba. Ideiglenesen ékekkel rögzítik, és a segítségükkel beállítják a szerkezetet vízszintes és függőleges helyzetbe. A beállítást követően a kollégák a szerelőfuraton keresztül előfúrnak a falazatban a rögzítő csavaroknak. Az elkészült furatokba speciális csavarbehajtóval behajtják a tokrögzítő csavarokat. A megfelelő rögzítést követően az előre egyeztetett hézagkitöltő anyaggal kitöltik a szerelési hézagot. Ez az anyag általában purhab, de léteznek speciális dagadó szalagok és párazáró fóliák is, melyek tökéletesebb hő- és hangszigetelést tesznek lehetővé. A hézag kitöltést követően a szakemberek felakasztják az ajtó- és ablaktokokra a szárnyakat, felszerelik a kilincseket, a szükséges vasalat takaró elemeket, és elvégzik a szerkezetek finombeállítását.

Nyílászáró csere (bontás-beépítés 8000Ft/m2 ):
Nyílászáró csere Meglévő ablak, ajtó cseréjekor a legfontosabb szempont az ablak, ajtó szakszerű pontos felmérése. A felmérő kollégák sokéves tapasztalatuk és szakmai felkészültségük révén, meg tudják állapítani, hogy az adott falnyílásba milyen méretű ablakot, ajtót kell gyártani. Az ablak, ajtó cseréjénél meg kell különböztetni a panel, illetve a falazott technológiával készült épületekben történő ablak-, ajtócserét. A legfőbb különbség az, hogy a házgyári panelben lévő nyílászárókat csakúgy, mint a mai korszerű ablakokat, ajtókat utólagosan építették be, míg minden más esetben általában a falazat készítése közben helyezték el, falazták körbe. Ez azt eredményezi, hogy az utóbbi esetben nagy valószínűség szerint az ablak, ajtó cserét követően kőműves visszajavításra is szükség lesz, ezzel a cserélném mindenképpen számolni kell! Amennyiben nincs erre " bejáratott szakembere" , úgy javasoljuk akár a teljes kivitelezésre partnerünk ez, a Renovall Hungary Kft.-t. 

MÉRLEGELJEN! Az új műanyag ablak, ajtó szerelését bízza szakemberekre!